maanantai 26. tammikuuta 2009

Sauvakävelyneitsyyden menetys

Tulin juuri elämäni ensimmäiseltä sauvakävelyltä - jumankekka on tehokas laji! Ei sitä ihan turhaan ole kehuttu. Liukkaimmilla tieosuuksilla ei kyllä uskaltanut ihan täysillä painaa, mutta voin kuvitella millaiset tehot sauvakävelystä saa irti kun kunnolla pääsee menemään. Huh-huh. Taatusti rankempaa kuin kevyt hölkkäily.

Nyt rahkaa ja banaania naamariin, jospa tänään pysyisi syömiset kurissa.

sauvakävely 80min, 8,4km

5 kommenttia:

Montana kirjoitti...

Mun on pitänyt ties kuinka pitkään kokeilla sauvakävelyä, mutta ilmeisesti jokin asennevamma (ja niiden sauvojen puute) estää.

Calathea kirjoitti...

Omenainen: Varmasti kuka vain voi oppia sauvoja käyttämään! Vaikka valitettavan usein niitä näkee käytettävän väärin, ehkä enemmänkin tasapainovälineenä kuin antamassa tehoa siihen kävelyyn.

Montana: Voin tunnustaa: Mua hävetti lähteä noiden sauvojen kanssa ulos! Ovat olleet mulla kaapissa jo muutaman kuukauden... Mutta loppumatkasta kuljin kyllä jo leuka pystyssä, kun oikeasti tajusin etteivät ne todellakaan ole mitkään pelkät mummojen tukikepit.

Anonyymi kirjoitti...

On ne hyvät tukikeppeinäkin, toteaa Täti Punaruskea!

Vakavasti: ei sauvakävelyä enää tarvitse hävetä, niin monet - nuoretkin - ovat havainneet lajin edut.

Viime ulkomaan-reissulleni en halunnut ottaa niitä mukaan, kun arvelin, ettei niitä kukaan siellä käytä. Olisivat olleet tarpeen!

Kuinka ollakaan, vastaan pyyhälsi monta ripeää menevää sauvakasta! Ihan täysjärkisen näköisiä.

Tiitula kirjoitti...

Mullakin lojuu tällä hetkellä sauvat nurkassa käyttämättöminä, mutta on kyllä tosi tehokasta ja vähän harmittaakin, kun on jäänyt monen vuoden tauolle omalla kohdalla. Tekee kyllä tosi hyvää hartian seudulle :)

Niin ja kaikki vaan rohkeasti kokeilemaan. Ei ole vaikeaa ja helposti oppii. Harmi vaan, että koiran kanssa kävellessä ei voi sauvoja käyttää...

Anonyymi kirjoitti...

kokeileppa lumien lähdettyä sauvakävellä maastossa tai pururadalla! Tehoja on huomattavasti enemmän ja hartijat eivät mene jumiin niin helposti kuin maantiellä.

Onnea -20 kilosta tähän mennessä.