maanantai 12. tammikuuta 2009

Pieni sos

Tiedättekö mitä? Minä en ole vieläkään siirtynyt kevyempään ruokavalioon, vaan mässytän edelleen kuin olisi ainainen joulu. Jostain syystä olen nyt jumissa, ja ruoka maistuu aivan liian hyvälle voidakseni vähentää sen syömistä. Pelottavaa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Merkkaatko syömisesi ylös johonkin laskurin? Se on paras tapa palautaa ruuat takaisin raiteilleen.

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä. Auttaisiko se, että vaihtaisit pienemmän lautasen ja tekisit päätöksen, ettet täytä sitä kukkuralleen? Tai ruuan santsauskielto / annostelu pienemmällä kauhalla?

Calathea kirjoitti...

Pallo: En ole nyt merkannut, mutta harkitsen sitä taas.

Kaloriina: Kyllä nuo päätökset auttaisivat, mutta en pysty pitäytymään niissä.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi oikein hyvä ja ilmainen ruokalaskuri (ja liikuntaakin se vahtii) on Kiloklubi, jota itse käytän.

Koska ylipainoisen ihmisen ruokatavat ja -suhde ovat pitkään olleet vääränlaiset (eihän sitä muuten oltaisi tässä) ainut tapa varmistaa se oikea ruokavalio on käyttää jotain järkevää menetelmää ruuan määrän ja laadun tarkkailuun. Vaikka oletkin jo pitkään onnistunut pudottamaan painoa, ei se vielä tarkoita sitä että osaa. Vanhat tottumukset ovat sitkeässä. Vasta kun on viisi vuotta tai yli ollut normaalipainoinen voi sanoa, että hallitsee syömisensä. Siihen asti on vain paras "nöyrtyä" ja merkata kaikki systemaattisesti ylös. Niin tylsää kun se usein onkin... Itselläni on moni hyvä alku kaatunut juuri siihen, että kuvittelee pystyvänsä ilman apua syömään oikein. Lopputulos on tiedossa.

Anonyymi kirjoitti...

hei!
Törmäsin tänään blogiisi. Sinulla on todella hieno pudotus jo takanasi! Toivon todella sinulle motivaatiota irroittautua joulun syömingeistä.
Ruoan ylösmerkkaus toimi ainakin allekirjoittaneella.
Tsemppiä, ajattele sitä miten kova työ sinulla on jo takana päin! :)

Tiitula kirjoitti...

Täytyy vaan ihailla, miten hyvin olet jo onnistunut painoa pudottamaan! Toivottavasti pääsen itse samanlaiseen vauhtiin. Nyt vaan paljon tsemppiä sinulle ja motivaatiota!

Outi kirjoitti...

Alota ihan pienistä muutoksista, mun mielestä se on paras tie! Tsemppiä! Ei kaiken tarvi päivässä tai viikossa tai edes kuukaudessakaan muuttua!