torstai 8. tammikuuta 2009

The Plan 2

Miten jatkan tästä? Voin päivittää tätä vähän jos tulee mieleen muuta.


SYÖMINEN

Lautasmalli
Puolet lautasesta on täytettävä salaatilla/kasviksilla. Samalla tulee automaattisesti kiinnitettyä huomiota annoskokoihin.

Ei eineksille
Pyrin valmistamaan ruokani itse aidoista raaka-aineista. Lisäksi pikkuhiljaa olen alkanut kiinnittämään enemmän huomiota ruoka-aineiden sisältämiin lisäaineisiin ja pakkausmerkinnöissä viliseviin e-koodeihin.

Hiilihydraattitietoinen ruokavalio
En halua enää sanoa vähähiilarinen, koska se ei ehkä pidä ihan paikkaansa. Tarkkailen kuitenkin edelleen erityisesti hiilarien saantia, ja välttelen parhaani mukaan kaikkea vaaleista jauhoista valmistettua. Tästä luonnollinen seuraus on tietenkin proteiini- ja rasvavoittoinen ravinto.

Tunnesyöminen
Tylsyyteen tai turhautumiseen syöminen on jo helpompi tunnistaa ja hillitä, mutta ahdistuksen ja pahan olon hallitsemiseen on vaikea löytää mitään parempaa kuin ruoka/juoma. Liikunta helpottaa hetkellisesti, mutta koko aikaa ei voi vaan juostakaan.

Herkut
Kaikki on sallittua, mutta harvoin ja kohtuudella. Esim. jälkiruoat jätän syömättä.

Vesi
Aina voi ottaa lasillisen vettä. Ja vielä toisenkin.


ALKOHOLIN KÄYTTÖ

Ei tissuttelulle.
Alkoholinkäyttöä en muuten edelleenkään ole valmis rajoittamaan.

Laaduntarkkailu.
Ei kaljaa, siideriä, lonkeroa tai muutakaan älyttömän energiapitoista. Punaviini, kuiva valkkari ja kossuvissy kunniaan.


LIIKUNTA

Vesijumppa
Viikottain, hyvä perusliikuntamuoto.

Nia-tanssi
Kerran kahdessa viikossa. Harmillisen harvoin, mutta ehdottomasti antoisa ja nautinnollinen liikuntamuoto, jossa voi tarvittaessa ottaa rauhallisemmin tai vetää sata lasissa.

Lenkkeily
Yritän ehtiä vähintään pari kertaa viikossa. Harjoittelen juoksemista ja suurin osa lenkeistä onkin intervalliharjoittelun tyyppistä kävely-juoksu-kävely -etenemistä. Luulen löytäneeni juoksemisen ilon.

Kuntosali+uiminen
Kulkevat yhdessä, koska käyn uimahallin salilla, ja edullisinta on samalla käydä uimassa. Tätä harrastan aika satunnaisesti, varmaan harvemmin kuin kerran viikossa. Jossain vaiheessa haluaisin alkaa treenaamaan lihaskuntoa vähän aktiivisemmin, mutta ehkä vielä ei ole sen aika.

Hyötyliikunta
Sään salliessa pyöräilen esim. kirppiksille, tai kävelen kauemmas kauppaan. Oman talon hissiä en juurikaan käytä, vielä olisi opeteltava välttämään esim. rullaportaita kaupungilla.

Kotijumppa
Tämä on nyt jäänyt vähemmälle, mutta pidän mielessä mistä löydän jooga-videoni tai korsetti-treeniohjeet.


TAVOITE

Yleinen tavoite tehdä kaikesta ylläolevasta normaalia ja vaivatonta jokapäiväistä elämää. Mutta painonpudotuksen kannalta asetan muutaman tavoitteen erikseen:

Vaihe 1
Alkaa oikeasti noudattamaan yllä olevia ohjeita. Päästä eroon joulukiloista ja löytää tasapaino tähän kaikkeen.

Vaihe 2
Pudottaa BMI seuraavalle tasolle, eli siirtyä vaikeasti lihavasta merkittävän lihavaksi. Kiloina se tarkoittaa 94. Annan itselleni nyt aikaa, ja toivon saavuttavani tämän helmikuun loppuun mennessä.

Vaihe 3
Jatkaa painon pudotusta niin kauan, kunnes vaaka näyttää alle 80. En osaa nyt asettaa enempää välitavoitteita, mutta tähän tulokseen pitäisi päästä heinäkuun loppuun mennessä. Ensimmäiset n. 20kg putosivat puolessa vuodessa, mutta luulen niiden olleen ne helpoimmat. Eikä muutenkaan tahdin tarvitse olla ihan noin kova.

Täällä muuten on ensimmäinen The Plan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä vaikuttaa oikein hyvälle suunnitelmalle! Seurailen edelleen täältä hiljaa taustalta miten menee, onneksi olet vähän päässyt yli sen pahan vaiheen ja taas olet matkalla. :)

Terveisin, Sennikkä alias Pallo

Calathea kirjoitti...

Pallo, kiva tietää että joku seurailee edes taustalla! Vaikka en nyt tiedä olenko vieläkään päässyt siitä pahasta vaiheesta.. en ainakaan kokonaan.