tiistai 16. joulukuuta 2008

Penninvenyttäjä laihduttaa

Ohhoh. Onnistuin lahjakkaasti mokaamaan tämän kuun raha-asiani, joten nyt pitäisi kehitellä ruokaa hyvin halvalla. Otan mielelläni ideoita vastaan edullisista sapuskoista, joissa ei mielellään käytetä perunaa, pastaa tai riisiä! Uunijuureksia sitten vaan... vieläköhän punajuuret ovat kaupassa puoli-ilmaisia?

Kaapissa kyllä nököttää paketit proteiinipastaa ja riisi&kaura-sekoitusta, pitäisikö kuitenkin hyödyntää niitä. Pitäisin vaan niin mielelläni proteiinitason korkealla, mutta valitettavasti proteiini on se, joka ruokavaliossa maksaa. Korjatkaa toki jos olen väärässä.

Tarkoitus myös oli, että olisin ladannut uinti- ja salikorttini vielä tämän vuoden puolella, mutta haaveeksi nyt jää. Vaikka voisihan sen viimeisen kerran käyttää ensin alta pois ennen kuin itken uusien kertojen perään. Olen kyllä ilmoittautunut extra-vesijumppiin sekä ennen joulua että joulun jälkeen. Onhan siinä kinkussa sulattelemista jo etukäteenkin! Saati sitten jälkeenpäin.

Lenkkeily tuntuu hyvältä. Eilenkin kun alkukävelyn jälkeen lähdin hölkkäämään, tuntui kuin olisin lentänyt. Mahtavaa. En juokse vielä pitkiä pätkiä, mutta erityisesti tykkään juosta ylämäkeen. Tuo eilinen lenkkireitti on erityisen mäkinen, joten uskon sen oleva tosi tehokas ilman spurttejakin.

Nyt näyttää vähän siltä, ettei joulupukki muistakaan minua kunnollisilla lenkkareilla, eli ei omat rahat riitä niiden ostamiseen. Mitä mieltä olette, pitäisikö kuitenkin repiä jostain rahat niihin kunnollisiin juoksukenkiin, vai uskallanko juoksennella pehmeillä alustoilla noiden marketin halpislenkkareiden kanssa? Miten tärkeä hyvä kenkä on lenkkeilyharrastuksessa? En haluaisi rikkoa jalkojani vain siitä tyhmästä syystä, että kengät ovat vääränlaiset.

Eikä muuten tuo loukkaamani polvikaan ihan kunnossa ole, vaikka niin täällä jo kerran julistin. Eilen lenkin loppupuolella pitkää alamäkeä kävellessä alkoi vihloa, ja esim. viimeksi kuntopyörää polkiessani sattui aluksi ikävästi. Mahtaakohan se olla lopunikää vaivana..

Täytyypä kaivaa pakasteesta kalkkunan jauheliha ja kehitellä siitä ruokaa täksi päiväksi. Siihen sitten loppuikin pakastimen aarteet, ei edes yhtään marjaa enää...

Tiistai 16.12.

-ruispuuro
-kahvi

-maitorahka Ehrmann 250g, tilkka mehutiivistettä

-4 kalkkunapihviä (Näistä tuli ihan sikahyviä! Kalkkunan paistijauheliha, soijarouhe, korppujauho, kananmuna, punasipuli+keltasipuli, valkosipuli, tuore chili, chilikastike, mausteet)
-keitettyjä porkkanoita
-kermaviilikastike

-glögi
-vähän nachoja, salsaa ja juustokastiketta
-kahvi

-2 kalkkunapihviä
-klementiini, päärynä

-1 kalkkunapihvi
-rusinoita, auringonkukansiemeniä
-klementiini

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, se vähän riippuu että mistä sitä proteiinia saa. Joku raejuusto/maitorahka niin eivät ole kovin kalliita tai tonnikala. Mutta heti tommoset muut niin toki maksavat enemmän. Että et ihan täysin väärässä ole, kun sanot että proteiini maksaa. :)

Itse suosittelen että hommaisit kunnon juoksukengät. Siis itse en nyt vielä tämän painomäärän kanssa uskalla lähteä juoksemaan mutta mitä siis erästä ystävääni olen kuunnellut jotka harrastaa juoksua, niin on todennut että ne kalliit on kyllä hintansa arvoiset.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, jos polvi ei ole kunnossa, hyvät lenkkarit ovat tarpeen!

Minä pilasin polveni 24-vuotiaana juoksemalla ohutpohjaisilla tossuilla. Eivätkä ne koskaan ole tulleet kuntoon, paremmiksi, totta kai, mutta eivät kuntoon. Kunnon tossut ja joustava alusta, suosittelen!

Anonyymi kirjoitti...

Osta soijarouhetta, se maksaa joku 2,50 / 500 g ja tomaattimurskaa - tee hyvä kastike sen proteiinipastan kaveriksi!

Calathea kirjoitti...

Niinpä, tiedän kyllä oikeasti hyvien kenkien merkityksen.

Anonyymi: No todellakin! Itse asiassa kaivoin jo aiemmin esille vanhat soijarouheet kaapin perältä kun halusin jatkaa kalkkunapihvejä jollakin. Miten olenkaan voinut unohtaa tuon mahtavan aineen, hyvä että tuli taas esille!