torstai 19. marraskuuta 2009

Lääkkeillä laihdutus

Haluan nyt muistuttaa lukijoitani, ja kertoa uusille, että vuonna 2008 laihduttamani n. 20kg olivat Acomplia-nimisen laihdutuslääkkeen ansiota. Harmi vain, että lääke vedettiin pois markkinoilta loppuvuodesta 2008. Lääkkeen lopettamisen jälkeen pystyin pitämään painoani suunnilleen samoissa lukemissa, ja kesän 2009 onnistuneen painonhallinnan pistän kokonaan aktiivisen työni piikkiin.

Lääkkeen syömisenkin aikana oleellisinta oli tietysti ruokavalio ja liikunta, mutta lääkkeen ansiossa pytyin pitämään molemmat hyvin hallinnassa. Ei ollut epämääräisiä mielitekoja, tarvetta syödä jatkuvasti, itsekontrolli toimi "riskitilanteissa" ihailtavasti jne.

Ymmärrän sen, etten missään tapauksessa olisi voinut jatkaa lääkkeen syömistä loppuelämääni, mutta ehkä olisin tarvinnut vähän pidemmän itsetutkiskeluajan lääkkeen kanssa, jotta olisin saavuttanut pysyviä tuloksia.

Tällä hetkellä markkinoilla taitaa olla edelleen Reductil-niminen laihdutuspilleri, mutta ymmärtääkseni sen vaikutustavat poikkeavat Acompliasta. Olen silloin tällöin harkinnut lääkärikäyntiä Reductilin tiimoilta, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi.

Ei kommentteja: