perjantai 24. huhtikuuta 2009

Ees taas

Kumma juttu tuo paino. Miksiköhän se nyt oli melkein kilon vähemmän kuin viime viikolla? En oikein voi väittää keventäneeni paljonkaan, enkä ole tällä viikolla urheillut kertaakaan.

Tänään kyllä olisi aikaa lenkkeillä, täytyy varmaan käydä sulattelemassa jäätelöt mahasta...

Edit. 17.27
Tein kävelylenkin luonnonsuojelualueella ja meinasin pakahtua keväisen luonnon kauneudesta.

kävely 9km, 90 min

2 kommenttia:

sotanorsu kirjoitti...

Ehkä suurin osa tauon aikana kerrytetystä olikin vain nestettä. Sehän on positiivista, että se lähtee nopeasti, kun palaat takaisin ruokavalioosi. Et olekaan kerännyt painoa takaisin niin paljon kuin luulit :)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, kilosta parista lyhyessä ajassa ei kannata stressata, koska yleensä se on nestettä, lihominen kun ei tapahdu viikossa, sillä rasvakudos kertyy vähitellen, siksi siihen laihduttamiseenkin menee aikaa, eikä kilot lähde nopeasti, millä ne lähtisi, jos ovat hitaasti tullutkin?
Joten yritä olla stressaamatta (helpommin sanottu kuin tehty) ja lisäksi syömisestä ei tulisi kantaa huonoa omaatuntoa, silloinhan ruokailuista menee nautinto, joskus sortuu, mutta se ei tarkoita että on koko laihdutusprojekti pilalla. Sitä paitsi yleensä se, että laihtuu hitaammin saa myös aikaan sen että ne kilot myös pysyvät kurissa kun on mieleisissään mitoissa, nopeat kuurit vain saavat kilot takaisin ja usein moninkertaisina, koska ne ovat ns. vippas konstein häivytetty kaalikeitoilla ja sitten kun alkaa syödä taas normaalisti, kilot tulevat takaisin. sitä kaalikeittoahan pitäisi sitten vetää loppuelämä, jos sillä haluaisi lahduttaa ja siihen tuskin kukaan on valmis.
Itsekin olen kovin tuntenut huonoa omaatuntoa herkutteluista ja en ole edes itse ylipainonen. En siis voi sanoa tietäväni tunteen. Toivottaasti karvat ei nouse pystyyn, kun joku ei samassa tilanteessa tulee kommentoimaan, että helppoahan se on sanoa, kun ei tiedä mitä se laihduttaminen on. Nykyään olen päässyt huonosta omastatunnosta eroon, ja herkuttelutkin ovat sitä kautta vähentyneet (ennen saatoin herkutella karkilla yms. melkein joka päivä, eikä kyse ollut mistään pienistä määristä).
Ihmettelet varmaan miksi seurailen blogiasi, kun tilanteeni ei ole sama, mutta olen opiskelemani alan (liikunta) takia hyvinkin kiinnostunut elämäntapamuutoksista ja kuinka niillä päästään tuloksiin. Ja blogeja lukiessani on kyllä havainnut, että ne vippaskonstit ja syömättä jättäminen eivät tepsi, vaan liikunnan ja ruokavalion kautta tulee hyviä tuloksia, kun laihduttaminen on maltillista eikä ns. kiellettyjä ruoka-aineita ole, vaan se niiden syömä määrä ratkaisee.
Myös itse koen tärkeäksi kommetoida omalla tietoudellani, jos joku on aivan hakoteillä, esim. syö aivan liian vähän alle 1000 kcal päivässä, sillä se vain saa luultavasti aikaan syömishäiriön ja elimistön säästöliekille, ja kilot vain pysyvät ja sitten vielä vähennetään. Se kun ei ole tervettä.

Tsemppiä ja toivottavasti kommenttini ei nostanut karvojasi pystyyn. Se ei ollut tarkoitus!!