torstai 26. helmikuuta 2009

Laihdutusloma?

Kiitos taas kommenteista! Minulla ei ole ollut taaskaan energiaa tähän blogiin, mutta ajattelin nyt kommentoida tuota ideaa "laihdutuslomasta".

Näin äkkiseltään ajateltuna ns. loman pitäminen laihduttamisesta kuulostaa ihan hyvältä idealta, mutta kun mietin tarkemmin, en oikeastaan tiedä miten mikään muuttuisi.

En ole millään kuurilla, jonka voisin keskeyttää, eikä oikeastaan ole mitään, mitä voisin taas sallia itselleni. Koska haluan kuitenkin edelleen syödä terveellisesti ja monipuolisesti, vältellä pahoja hiilareita ja harrastaa mahdollisimman paljon liikuntaa, käytännössä mikään ei muuttuisi.

Oikeastaan koen jo olevani sillä "lomalla". Viime syksynä olin kuitenkin paljon tiukempi monen asian suhteen: kieltäydyin järjestelmällisesti kaikista herkuista, jätin ruoasta rasvaisimmat osat syömättä, alkoholia otin vain harvakseltaan jne.

En tiedä millaisen kuvan olette saaneet minusta nyt, kun painoni on junnannut samassa. En kuitenkaan ole oikeasti pettynyt itseeni, ja ihmettelen välillä edelleen muuttunutta vartaloani hyvillä mielin. En kuitenkaan ole vuosiin ollut näissä lukemissa.

Mikään ei silti muuta sitä tosiasiaa, että olen edelleen pahasti ylipainoinen ja laihdutettava on. En voi loppuelämäkseni jäädä tähän tasannevaiheeseen, mutta kuten kaikki laihduttajat tietävätkin, hitaasti hyvää tulee!

Tällaista tänään, ensi kerralla voin taas itkeä epäonnistumistani ;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minä oon huomannu itest samaa,siis tuota ,että väliin junnaa paikallaan. Ainakin mun kohdalla ne kaudet osuu sellaisiin elämäntilanteisiin, että elämän muut asia tulee tärkeämmiksi eikä oikeasti jaksa keskittyä laihduttamiseen täysillä. Vaikkakin elämäntapamuutosta ainakin itse teen, enkä elä millään kuurilla. Sitten taas, kun saa muuta elämää kondikseen, niin laihdutus tuntuu onnistuvan uudella innolla.
Onnistumisten ilostahan tässä on loppujen lopuksi kysymys ja pienikin pudotus on parempi kuin ei mitään,vaikka tavotteita ei ihan ajallaan saavuttaisikaan. Väliin laihtumisen huomaa ainoastaan kadonneina sentteinä.