torstai 14. tammikuuta 2010

Puurosta

Puuro ei oikeastaan kuulu suosikkiaamupaloihini, ainakaan sellaisenaan. Työaamuina opettelin syömään sitä rahkan ja marjojen kanssa, koska aamupalan oli pakko olla ravitseva ja pitää nälkää loitolla. Nykyään jätän monesti puuron syömättä ja paistan munia ja syön vaihtelevasti mitä milloinkin kaapista löytyy.

Lempparipuurohiutaleeni ovat olleet Pirkan Luomu ruishiutaleet, mutta näköjään ne ovat nyt uuden pakkauksen myötä muuttaneet myös jotenkin koostumustaan. Ne näyttävät ja maistuvat mielestäni enemmänkin tavallisille kaurahiutaleille, ovat sellaisia vaaleita ja lölläjä. Toisin kuin aiemmat ruishiutaleet olivat tummia ja karheampia, jonka vuoksi niistä pidin.

Joskus lisään puuroon vähän maitoa tai hunajaa makua tuomaan, mutta tänään heitin puuron sekaan auringonkukansiemeniä ja aamupala maistui taas ihan eri tavalla. Kiva kun on puurossakin jotain pureskeltavaa, ja hyviähän ne siemenet ovat. Joku kerta voisi kokeilla raakapuuron valmistamista.

3 kommenttia:

Punaruskea kirjoitti...

Oletko kokeillut marjapuuroja? Ne eivät tietysti aamukiireeseen sovi, koska esimerkiksi ruismarjapuuro vaatii hauduttamista.

paulamummu kirjoitti...

Hei!
Olethan huomannut, että luomumaitoa saa nyt laktoosittomana:-)

Itsellänikin on nyt kertynyt kiloja vain siksi, että en viitsinyt hiilarimääriä rajoittaa, vaikka juuri sillä on suuri merkitys. Tanssiminen on jäänyt vähemmälle, kun on muuta tekemistä ollut niin paljon - vauvatanssi vois olla aika kivaa kans:-)

Mut toivottavasti tuolla mun laatikossa on jotakin piristystä sullekin...

Outi kirjoitti...

Minä rakastan Eloveenan perinteistä kaurapuuroa niin, että teen sen puoliksi veteen ja puoliksi maitoon. Nam. Minkähän ihmeen takia sitä ei ole tullut tehtyä pitkään aikaan? Täytyy korjata tilanne heti huomenna aamulla. :)