tiistai 6. tammikuuta 2015

Alkuvuoden detox

Tämä taitaa olla nyt kolmas vuosi putkeen kun alkuvuodesta otan avuksi Detox-puhdistuskuurin. 20 päivää aamuisin 12ml litkua naamaan ja päivän aikana paljon vettä päälle. Ylimääräinen turvotus poistuu kehosta nopeasti ja näkyy jo neljän päivän jälkeen mukavana melkein 3kg pudotuksena.

Ja tämä onkin se olennainen vaihe. Tiedän, että alkuun pudonneet kilot ovat pelkkää ylimääräistä kehoon kertynyttä nestettä, mutta silti vaa'alla näkyvät pienemmät luvut tsemppaavat jatkamaan.

Kuitenkin tärkeintä tässä on kuuriin liittyvä ruokavalio, joka ohjaa rankasti pois joulukuun ja koko syksyn jatkuneesta megamässyttelystä. Ei sokeria, valkoisia jauhoja, maitotuotteita, punaista lihaa, pitkälle prosessoitua ruokaa eikä alkoholia. Paljon kasviksia, hedelmiä, gluteenittomia viljoja, kalaa ja palkokasveja.

Mielestäni tämä kuuri on siinä mielessä perusteltu, että samaa ruokavaliota voi jatkaa tämän jälkeenkin. Litkun juominen vaan jää pois. No okei, rehellisyyden nimissä aion kyllä ottaa ruokavalioon mukaan maitotuotteet ja punaista lihaakin varmasti syön ja viiniäkin saatan maistaa. Mutta pääpiirteittäin tällä yritetään mennä.

Täällä blogissa jo kertaalleen lähes 25kg pudottaneena uskon että se on taas mahdollista!

Ei kommentteja: